Pras.dk

Min a-kasse blev et klogt valg

Sidste år var stedet, hvor jeg længe havde arbejdet tvunget til at stoppe produktionen. Jeg stod pludselig uden indtægt.

Situationen var vildt håbløst. Jeg har aldrig været uden fast arbejde. Glædeligvis har jeg altid betalt til a-kasse. Det var min løsning, da jeg lige pludselig blev jobsøgende.

Jeg har da af og til tænkt, at det ikke var nødvendigt at være med i en a kasse. Jeg har jo ikke været
ledig før i tiden, men gudskelov var jeg intelligent nok til at fortsætte med at være betalende medlem.

uden forberedelse stod ledig var medlemskabet altså bare en stor hjælp.

A kassen var behjælpelige med at finde hoved og hale i det økonomiske aspekt og alt det andet, og de hjalp med at kigge efter splinternye arbejdsmuligheder, skriblesvar på jobopslag og CV. Det var overraskende nogenlunde til at gå til.

Der er få jobs i mit arbejdsområde. Derfor var jeg afklaret med, at jeg ville være arbejdsløs i lang tid. Økonomisk ville det være stramt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. Af den årsag var jeg garanteret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg kan beholde mit sommerhus, og jeg får mad på bordet. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg vildt glad over.

Der er jo rigelig arbejdsløshedskasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at min a kasse er relevant for min profession. A-kassen skal derudover fremstå til at stole på. Heldigvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg blev indkaldt til en håndfuld aftalte besøg hos min akasse, og der var endvidere chance for at tilmelde sig til hjælpende undervisning, hvor jeg blev en del klogere på for eksempel jobsøgningsstrategier.

På et tidspunkt fik jeg en mail fra Akademikernes a-kasse – som lod mig vide, at a kassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var begejstret.

Ugen efter var jeg til afklaringssamtale på stedet. Samtalen forløb forrygende, og senere samme dag ringede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs i et halvt år, og det er meget dejligt, at jeg i dag tjener penge. Jeg er begejstret for mine nye arbejdsopgaver.
Det er ikke sjovt at være uden arbejde, og det er af stor betydning at blive tilbudt den rigtige vejledning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min a-kasse.
At have krav på dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse blev helt sikkert min redning økonomisk. Derfor var jeg tilsikret pengemæssigt, og jeg var ikke på noget tidspunkt tvunget til at skaffe mig af med de materielle goder, der er vigtige for mig.