Pras.dk

Royal Copenhagen – Den Kgl. Porcelænsfabrik

royal copenhagen

Det flotteste ved Royal Copenhagen er, at hver eneste stykke porcelæn er helt unikt. Det er håndlavet brugskunst, hvor porcelænet fremstilles og males i hånden, stadigvæk. Hver porcelænsmaler på Royal Copenhagen har fortsat sin egen signatur, der sættes i bunden af hvert enkelt produkt.

Kunsthåndværk har en særlig attraktion, netop på grund af kombinationen af kunst og håndværk. Porcelænet kan selvfølgelig helt klart anvendes, samtidig er det så smukt, at det fremstår som enkelte kunstgenstande. Royal Copenhagen har formået at skabe et tidløst design, der skaber historie.

Den Kgl. Porcelænsfabrik

Det er næsten 250 år siden, Royal Copenhagen startede med at fremstille og male porcelæn. Det var netop den daværende dronning, Juliane Marie, der satte skub i projektet, og derfor blev virksomheden kaldt Den Kongelige Porcelænsfabrik. Senere er porcelænet blevet kendt og værdsat over det meste af verden.

Det nuværende Royal Copenhagen eksporterer til en lang række lande. Der findes mange samlere af det danske porcelæn også uden for Danmark. Royal Copenhagen er en vigtig del af Danmarks designprofil. Det er smukt i sig selv at skabe historie og samtidig opnå global anerkendelse.

Tradition og fornyelse

Det er så fint ved Royal Copenhagen, at virksomheden samtidig formår både at fastholde tradition og samtidig forny sig. Det er en vanskelig balance, som Royal Copenhagen mestrer til perfektion. Det musselmalede stel er velkendt og holder fast i traditionen, mens det giver afsæt for fornyelse.

Det riflede design i det musselmalede er blevet nyfortolket på flere måder, eksempelvis uden dekorationen med den velkendte blå farve. Det riflede mønster er smukt i sig selv, og du kan erhverve dig stellet i sit enkle hvide design. Flere varianter er udviklet, så den kendte blå farve er tilføjet en variant i sort, ligesom det velkendte mønster er blevet forstørret i en mere moderne udgave.

Samlet er dette blevet til for eksempel serien Sort Mega Riflet, hvor det riflede mønster er bibeholdt, men dekorationen er altså sort og forstørret i forhold til originalen. Dette er glimrende produktudvikling, samtidig er det noget mere og større. Det er tidens designere, der sætter deres præg på en historie.

Som kunde kan du glæde dig over et flot design og porcelæn af bedste kvalitet. Du får brugskunst ind i din hverdag, et særligt eksklusivt indslag, der gør enhver servering mere stilfuld og spektakulær. Samtidig kan du tage del i en spændende historie, der omfatter flere århundreders udvikling inden for brugskunst.

Det er stort, og derfor er porcelæn fra Royal Copenhagen også samlerobjekter. Sortimentet er gennem årene blevet både udviklet og udvidet. Der kommer hele tiden nye varianter af velkendte stel til, samtidig udvides med nye elementer. I dag det kendte danske brand, naturligvis langt mere end tallerkener og kopper.

Sortimentet er vokset

Udvalget af krus, vaser og skåle er vokset, og der er ligeledes en masse porcelæn til opbevaring af madvarer, for eksempel smørskåle, saltkar og så videre. Du kan derfor sammensætte er bredt udvalg af smukt porcelæn generelt i din husholdning. Brugskunst af allerbedste kvalitet.

Porcelænet kan købes mange steder

Porcelænet kan købes fra Royal Copenhagen.com. Samtidig forhandles det fra en lang række butikker og webshops, som Bahne, Imerco, Magasin og flere til. Du kan blive forelsket samler, og du kan blive glad bruger af dit smukke porcelæn i en hverdag, der fortjener kvalitet og udsøgt design.